IDENTIFIKOHU

“Nepunesit Civil” ne kuptim te ketij ligji jane ata nepunes te institucioneve te administrates publike te nivelit qendror apo vendor, te cilet ushtrojne autoritetin publik, ne detyra te natyres drejtuese, organizuese, mbikqyrese apo ekzekutuese, percaktuar sipas nenit 11 te ligjit te Statusit te Nepunesit Civil

Hyr Trajnime Pyetje per Trajnim Regjistrohuni
Regjistrohu/Profil  
Albanian English

Drejtori i Departamentit të Administratës Publike, znj. Albana Koçiu, në një intervistë për ERTV pas ceremonisë së punësimit të 373 ekselentëve në pozicionet pjesë e shërbimit civil, shprehu besimin se rrugëtimi që nisin të rinjtë në administratën publike do të jetë një përvojë unike, sfiduese dhe shpresëdhënëse.

Pas përmbylljes së procesit gati 2- mujor që nga momenti i lançimit të platformës, fazës së aplikimit e më pas përzgjedhjes së pozicioneve nga ekselentët, Departamenti i Administratës Publike është besimplotë se përkushtimi, energjia e re, fryma pozitive e ekselentëve në ambientet e punës do të përmirësojë jo vetëm cilësinë e shërbimeve, por edhe sinergjinë e bashkëpunimit mes punonjësve aktualë.

Znj. Koçiu shpjegoi se ekselentët e punësuar me një kontratë 1 vjeçare do të kenë të drejtë të konkurrojnë për vendet ku kanë ushtruar detyrat e tyre përgjatë këtij viti, ku eksperienca e fituar do t’ju njihet si përvojë pune. Në 6- mujorin e dytë të vitit, referuar dhe dy vendimeve të qeverisë, do të hapet thirrja e dytë dedikuar punësimit të ekselentëve.