IDENTIFIKOHU

“Nepunesit Civil” ne kuptim te ketij ligji jane ata nepunes te institucioneve te administrates publike te nivelit qendror apo vendor, te cilet ushtrojne autoritetin publik, ne detyra te natyres drejtuese, organizuese, mbikqyrese apo ekzekutuese, percaktuar sipas nenit 11 te ligjit te Statusit te Nepunesit Civil

Hyr Trajnime Pyetje per Trajnim Regjistrohuni
Regjistrohu/Profil  
Albanian English

Drejtori i Departamentit të Administratës Publike, znj. Albana Koçiu, së bashku me zëvendëskryeministren, znj. Senida Mesi, zhvilluan në datë 9 nëntor një takim me akademikë të fushave të ndryshme, në një bashkëbisedim të hapur me temë: “Tërheqja e më të mirëve në administratën publike”.

Në kuadër të reformës në administratën publike, si një nga prioritetet kyçe të Shqipërisë në rrugën evropiane, bashkëbisedimi me përfaqësuesit e botës akademike është vlerë e shtuar për ta çuar edhe më përpara këtë proces të rëndësishëm.

Duke folur për bashkëpunimin me pedagogët, znj. Koçiu theksoi rëndësinë e angazhimit të akademikëve jo vetëm si pjesë përbërëse e Komiteteve të Përhershme të Pranimit, por edhe si një nevojë për përmirësimin e proceseve dhe hallkave të zhvillimit të procedurave të rekrutimit në shërbimin civil. 

Nevoja për një brez të mirëpërgatitur në auditorët e universiteteve sot, për të qenë nëpunës profesionistë nesër, evidentimi i talenteve, motivimi, nxitja e karrierës në administratën publike, përkushtimi dhe profesionalizmi në shërbimin ndaj qytetarëve ishin çështjet kryesore të diskutuara në takim.