IDENTIFIKOHU

“Nepunesit Civil” ne kuptim te ketij ligji jane ata nepunes te institucioneve te administrates publike te nivelit qendror apo vendor, te cilet ushtrojne autoritetin publik, ne detyra te natyres drejtuese, organizuese, mbikqyrese apo ekzekutuese, percaktuar sipas nenit 11 te ligjit te Statusit te Nepunesit Civil

Hyr Trajnime Pyetje per Trajnim Regjistrohuni
Regjistrohu/Profil  
Albanian English

Në datë 23 qershor 2020 u zhvillua online takimi i 9-të i Grupit të Posaçëm të Reformës së Administratës Publike për Shqipërinë. 

Takimi i nivelit të lartë i cili bashkëdrejtohej nga zëvendëskryeministri, z. Erion Braçe, dhe Shefja e Njësisë për Shqipërinë dhe Bosnje - Hercegovinën në Komisionin Evropian, znj. Michela Matuella kishte për qëllim diskutimin e zhvillimeve kryesore të reformës së administratës publike.

Drejtori i DAP, znj. Albana Koçiu, foli për ecurinë e reformës së shërbimit civil, përmbushjen e rekomandimeve të lëna në mbledhjen e fundit të Grupit të Posaçëm, por edhe për sfidat e hasura për shkak të situatës së jashtëzakonshme në gjashtëmujorin e parë të vitit 2020.

Sa i përket reformës së shërbimit civil, Komisioni Evropian vuri në dukje progresin në dixhitalizimin e sistemit të rekrutimit dhe zhvillimin e platformës së menaxhimit të burimeve njerëzore “administrata.al”.

Grupi i Posaçëm për Reformën e Administratës Publike BE – Shqipëri, është forumi kryesor i dialogut politik ku institucionet e qeverisë shqiptare së bashku me përfaqësuesit e Komisionit Evropian diskutojnë ecurinë e zbatimit të reformave të administratës publike, decentralizimit dhe menaxhimit të financave publike.