IDENTIFIKOHU

“Nepunesit Civil” ne kuptim te ketij ligji jane ata nepunes te institucioneve te administrates publike te nivelit qendror apo vendor, te cilet ushtrojne autoritetin publik, ne detyra te natyres drejtuese, organizuese, mbikqyrese apo ekzekutuese, percaktuar sipas nenit 11 te ligjit te Statusit te Nepunesit Civil

Hyr Trajnime Pyetje per Trajnim Regjistrohuni
Regjistrohu/Profil  
Albanian English

Situata e krijuar nga pandemia kërkoi reagim të shpejtë nga qeveritë e çdo vendi. Në listën e masave që duheshin marrë ishin edhe ato për vijimin e punës në administratën publike me kushtet e reja dhe aspak të lehta. 

Këto dhe sfidat e tjera me të cilat u hasën burimet njerëzore, ishin temat që u diskutuan në webinarin online të organizuar nga SIGMA në datën 21 korrik.

Drejtori i DAP, znj. Albana Koçiu, ndau eksperiencën dhe sfidat e Shqipërisë për realitetin e ri, e-recruitment, falë të cilit e gjithë procedura e rekrutimit po realizohet online. 

Komisioni Evropian dhe ekspertët e SIGMA vlerësuan përpjekjet e Shqipërisë për menaxhimin e shpejtë të situatës si dhe vendosën të mbështesin sfidat në rritje me të cilat përballen partnerët e Zgjerimit të BE-së dhe Fqinjësisë Evropiane.