IDENTIFIKOHU

“Nepunesit Civil” ne kuptim te ketij ligji jane ata nepunes te institucioneve te administrates publike te nivelit qendror apo vendor, te cilet ushtrojne autoritetin publik, ne detyra te natyres drejtuese, organizuese, mbikqyrese apo ekzekutuese, percaktuar sipas nenit 11 te ligjit te Statusit te Nepunesit Civil

Hyr Trajnime Pyetje per Trajnim Regjistrohuni
Regjistrohu/Profil  
Albanian English

Ministri i Shtetit për Administratën Publike dhe Antikorrupsionin, znj. Adea Pirdeni prezantoi vizionin për rienergjizimin e burimeve njerëzore të administratës publike, në funksion të forcimit dhe modernizimit të saj.

“Administrata 2030 – Modernizim | Inovacion | Mirëqeverisje”

“Kjo administratë është motori lëvizës i këtij vendi. Shpejtësia dhe efiçenca me të cilën lëviz ky motor varet nga të gjithë ne. Duhet ta fitojmë këtë garë, në radhë të parë për veten, por duhet ta fitojmë këtë garë edhe për vizionin tashmë të prekshëm të Shqipërisë Evropiane”, tha ministrja Pirdeni gjatë konferencës së mbajtur në 9 shkurt.

Në aktivitetin e organizuar për energjizimin e administratës publike me qëllim rritjen e profesionalizimit e performancës duke fuqizuar mirëqeverisjen, rendin ligjor dhe antikorrupsionin, ministrja tha se 2023 ishte viti ku ndërmorëm një reformë thelbësore në sistemin e pagave në administratën publike: “Në këtë proces pati një rritje prej 19 - 41 % të nivelit të pagave për specialistë, si dhe një rritje deri në masën prej 46 % për nivelet drejtuese në administratë”.

“Shqipëria renditet e para në rajon për zbatimin e standardeve të legjislacionit të shërbimit civil. Sot sfida jonë i kalon kufijtë e rajonit, sot sfida jonë e vërtetë është administrata, e cila duhet të pulsojë me ritmin e kohës dhe të përgatisë Shqipërinë për t’u bërë pjesë e familjes evropiane”, - tha më tej ajo.

Duke folur për “Programin e ekselentëve”, znj. Pirdeni tha se, “mbi 500 kolegë të rinj sot, studentë ekselentë me mesatare mbi 9 janë pjesë e stafeve tona, janë ata që i japin administratës ritmin e një strukture që ripërtërihet vazhdimisht”.

Në aktivitetin ku morën pjesë kabineti qeveritar dhe përfaqësues të Administratës Publike, kryeministri, z. Edi Rama, tha se: “Administrata Publike do të ketë rol kyç për integrimin e vendit në BE. Administrata publike është tashmë armata pararojë e betejës për anëtarësimin në BE dhe për jetësimin e vizionit “Shqipëria 2030””.